Keiretsu Forum Prague jmenovalo svého prezidenta

Luděk Palata se stal od 1. 10. 2015 prezidentem Keiretsu Forum Prague.

Pan Palata působí v oboru venture capital a private equity od roku 1994. Během své profesionální kariéry realizoval množství investic a úspěšných prodejů firem v mnoha zemích jak ve východní, tak v západní Evropě. Od roku 2013 je členem představenstva České venture kapitálové a private equity asociace (CVCA).

Do roku 1998 byl členem několika týmů investujících do rozvoje malých a středních podniků v České republice. Od roku 1998 řídil české a slovenské aktivity private equity fondů sponzorovaných vlámskou investiční společností GIMV, dále pracoval pro americkou společnost Riverside (globálního private equity investora do malých a středních podniků) a v neposlední řadě se v rámci BH Securities a Proxy Finance podílí na činnosti skupiny v oblasti private equity a korporátního financování.

Do týmu tak pan Palata přináší své dlouholeté zkušenosti v oboru private equity a venture capital včetně svých bohatých kontaktů v investiční, bankovní a podnikatelské sféře, které využije zejména při budování silné členské základny a mezinárodní spolupráci v rámci Fora.

Keiretsu Forum Prague je exkluzivní společností pro exkluzivní partnery podporovanou silnou mateřskou americkou společností. S celkovým počtem 40 poboček na třech různých kontinentech představuje Keiretsu Forum vůbec největší světovou síť privátních „andělských“ investorů poskytujících startovní a venture (tedy rizikový a rozvojový) kapitál. Cílem je sdružovat členy a jejich investice a dosahovat tak efektivnějšího zhodnocování investovaných prostředků. Představuje zároveň atraktivní platformu pro nové start-up projekty. Keiretsu Forum vzniklo před 15 lety v Severní Kalifornii. Do dvou let se předpokládá pokračující expanze a vznik dalších 50 poboček. Po celém světě má Forum přes 1500 členů, kteří postupně investovali do více než 600 společností v souhrnné hodnotě více než 700 milionů dolarů. Členové Fora disponují dohromady zhruba dvěma miliardami dolarů a musí být důvěryhodnými, poctivými a respektovanými byznys osobnostmi disponujícími transparentním kapitálem připraveným k případným investicím do zajímavých projektů.

V případě dotazů prosím kontaktujte:
Běla Jašková, BEMARK
E: jaskova@bemark.cz