Keiretsu Forum Prague CEE - Po prvním screeningu je na řadě evropské EXPO

Keiretsu Forum Prague na konci roku 2015 uskutečnilo první screening pro české investory. Představilo se celkem pět projektů, přičemž hned 3 byly ze Spojených států. ABom se zabývá vývojem speciální odmlžovací technologie pro lyžařské a taktické brýle, Savara vyvíjí unikátní léky a díky Keiretsu již získala více než 10 milionů dolarů. Jako poslední ze zahraniční trojice se představil investiční fond Keiretsu Capital. Na květen se pak chystá evropské Angel Capital EXPO. Poprvé se uskuteční v Praze.

České projekty na screeningu zastupovaly projekty Lentikats Biotechnology a Česká sádra. Lentikats se zabývá vývojem a distribucí průmyslových aplikací porézních matic. Využitelná je při široké škále úkonů, od výroby potravinářských jemných chemikálií až po čištění odpadních vod. Česká sádra má za cíl vybudování továrny na sádrokartonové desky přidružené k elektrárně. Investory nakonec nejvíce zaujala americká Savara, která je velmi úspěšnou společností skrz celou Keiretsu síť a Češi se tak budou podílet na procesu Due Diligence.

Keiretsu Forum Prague CEE pravidelně pořádá screeningy pro své členy. Screeningy pro veřejnost proběhnou pouze několikrát do roka. Kromě toho Keiretsu připravuje i další akci – Angel Capital EXPO Europe, které se bude poprvé konat v Praze. “Do Čech plánjeme přivést 20 top startupů z celé Evropy a očekáváme účast kolem 200 až 300 investorů. Právě mezinárodní přesah díky spolupráci s našimi pobočkami nám umožňuje investorům nabídnout vždy jen ty nejlepší projekty. A startupům naopak angel investory, kteří počítají s investicí a mají dost zkušeností na to, aby celou věc zdárně dotáhli do konce,” říká k Expu Petr Lemoch, CEO Keiretsu Forum Prague.

Akce se uskuteční 5. května a další informace budou brzy následovat.