Keiretsu Forum nejaktivnější mezi angel investory v USA

Dle zprávy PitchBooku za třetí kvartál roku 2016 je Keiretsu Forum v USA vůbec nejaktivnějším angel a seed investorem. Spolu s fondem Keiretsu Capital došlo k uzavření 36 investic. Celkově investice do startupů rostou, a to včetně těch venture kapitálových. Je vysoce pravděpodobné, že překročí úroveň roku 2014, i když budou nižší oproti roku loňskému.

• Celkové venture kapitálové investice v USA by měly letos dosáhnout 74 miliard dolarů, což je druhé nejvyšší číslo dekády.
  • Celková částka bude nejspíše nižší než v předchozím roce, což je ale dáno vyšší profilací investorů, kteří provádějí také méně investic, ale ve větších finančních objemech.
  • Keiretsu Forum dohromady s Keiretsu Capital uzavřelo 36 investic, což je více než dalších 6 společností v pořadí dohromady.
  • Lehké snížení celkového objemu seed investic je dáno především tím, že díky akceleračním programům, pre-seed a angel investorům často není prvním kapitálem nutně seed.

„Je ale zřejmé, že startupový trh v posledních letech zažívá nebývalý boom. Pro společnosti je díky novým technologiím, ale i opadnutí strachu zahraničních investorů, mnohem snazší expandovat do zahraničí a získávat globální dominanci. V Keiretsu se nyní hodláme hodně soustředit právě na pomoc projektům se vstupem na nové trhy, kdy jsme schopni pomoci nejen v USA, ale i například v Indii, Indonésii, Singapuru či Izraeli,“ komentuje CEO Keiretsu Forum Prague CEE Petr Lemoch.

# # #

Keiretsu Forum je největší celosvětová síť andělských investorů (angel investors), tedy kapitálu a finančních zdrojů s téměř 50 zastoupeními na 3 kontinentech. Investiční komunita Keiretsu Fora se skládá ze soukromých investorů poskytujících startovní a venture (tedy rizikový a rozvojový) kapitál. Praha zastřešuje velký region střední a východní Evropy, prozatím Slovenska, Polska a Běloruska a je jedinou společností tohoto druhu na českém trhu.

Kontakt pro média:

Tadeáš Bělík, Marketing & PR Director